Możliwość wprowadzenia lub zastąpienia sztucznych barwników naturalnymi mieszankami barwiącymi, pozyskiwanymi w 100% z warzyw i owoców.
- pozwalają zredukować w recepturach liczbę surowców oznaczanych jako „E”, zgodne z wymogami Clean Label
- idealne rozwiązanie dla produktów wegańskich
- możliwość deklarowania i promowania produktów pod hasłem „bez sztucznych barwników”
- dostępne w postaci proszku i płynu, w małych opakowaniach 750g-1.250g
Dla wszystkich sektorów tradycyjnych i nowoczesnych produkcji spożywczych.
- wysoka jakość aromatów zapewniająca trwały smak i zapach oraz termostabilność
- formy naturalne i syntetyczne w wersjach płynnych i proszkowych; gamy aromatów owocowych, botanicznych, słodkich, maślanych etc.
- aromaty enkapsulowane dające możliwość nowatorskiego, sekwencyjnego uwalniania smaków
- funkcjonalne substancje aromatyzujące podbijające smaki i teksturę, maskujące (np. dla produktów bezglutenowych, suplementów, produktów dla sportowców)
Surowce pochodzenia serwatkowego z przeznaczeniem do nowoczesnych produktów o zwiększonej zawartości białka:
- do produkcji napojów (w formach płynnych i instant) na bazie innowacyjnej wody o wysokiej zawartości protein
- neutralne w smaku chrupki proteinowe w dwóch rozmiarach i kolorach do batonów, mieszanek płatków, pralin, produktów mlecznych i produkty typu meal replacement (MRP)
- specjalny, odporny na temperatury proszek białkowy, typu WPC, pozwalający zachować technologie i wdrożone procesy produkcyjne w produktach takich jak lody, wypieki słodkie i słone, jako dodatek do płatków i wszelkich mieszanek instant
Dla piekarnictwa i cukiernictwa, dla produktów o dłuższym terminie przydatności i wydłużonych łańcuchach dostaw.
- opracowanie i zastosowanie unikalnych enzymów w połączeniu z efektywną metodą enkapsulacji
- kompozycje surowców polepszających pieczywo na zakwasie, ciasta laminowane, wyroby drożdżowe
- indywidualne mieszanki polepszaczy opracowywane na podstawie receptur i oczekiwań klienta w kontekście poprawy finalnego produktu na własnych liniach przemysłowych
- krótki czas opracowania dedykowanych formuł
Wybór wyciągów roślinnych (suche i płynnych) od wyselekcjonowanych producentów dla wyrobów farmaceutycznych, suplementów i produktów spożywczych.
- ekstrakty roślin standaryzowane i full spectrum
- przebadane klinicznie surowce naturalne
- ekstrakty konwencjonalne i ekologiczne
- dedykowane mieszanki przygotowane zgodnie z formułą klienta
Dodatkowe substancje wspomagające procesy produkcyjne lub pozwalające na kreowanie nowych odsłon tradycyjnych produktów.
- enkapsulowane kwasy, środki spulchniające i konserwujące dla piekarnictwa
- dodatki funkcjonalne o kontrolowanym uwalnianiu, m.in. kofeina, capsicum
- mieszanki enkapsulowanych substancji słodzących dla funkcjonalnych i tradycyjnych gum do życia
Nasza oferta obejmuje również stale poszerzaną gamę dodatków spożywczych o wszechstronnym zastosowaniu.
- posypki i dodatki do piekarnictwa, cukiernictwa, lodów, deserów i innych, w różnych formach i wersjach, w tym wegańskiej
- surowce suszone jak owoce, warzywa, duży wybór płatków instant oraz naturalnych sposobów słodzenia, alternatywnych dla powszechnie eliminowanego cukru; wersje BIO oraz standardy BABY FOOD
- inne surowce i dodatki, zgodnie z oczekiwaniami klienta
Zachęcamy do rozmów na temat Państwa koncepcji produktowych pod kątem doboru właściwych, efektywnych kosztowo surowców zarówno zgodnie z powyższym portfolio jak i wg Państwa indywidualnego zapotrzebowania.