Dla piekarnictwa i cukiernictwa, przedłużające świeżość i podnoszące jakość pieczywa:
- opracowanie i zastosowanie unikalnych enzymów w połączeniu z efektywną metodą enkapsulacji
- kompozycje surowców polepszających pieczywo na zakwasie, ciasta laminowane, wyroby drożdżowe
- indywidualne mieszanki polepszaczy enzymatycznych opracowywane na podstawie receptur i oczekiwań klienta
Enkapsulowane aromaty spożywcze:
- termostabilne aromaty piekarnicze
- wysoka jakość aromatów zapewniająca trwały smak i zapach
- naturalne i syntetyczne w wersjach płynnych i proszkowych; gamy aromatów owocowych, botanicznych, słodkich, maślanych etc.
- enkapsulacja i sekwencyjne uwalnianie smaków
- funkcjonalne substancje aromatyzujące podbijające smaki i teksturę
Dodatki spożywcze wspomagające procesy produkcyjne:
- enkapsulowane kwasy, środki spulchniające i konserwujące dla piekarnictwa
- dodatki funkcjonalne o kontrolowanym uwalnianiu
- enkapsulowane substancji słodzące
Naturalne mieszanki barwiące w 100% z warzyw i owoców:
- pozwalają zredukować w recepturach liczbę surowców oznaczanych jako „E”, zgodne z wymogami Clean Label
- idealne rozwiązanie dla produktów wegańskich
- możliwość deklarowania i promowania produktów pod hasłem „bez sztucznych barwników”
- dostępne w postaci proszku i płynu, w małych opakowaniach
Surowce pochodzenia serwatkowego z przeznaczeniem do nowoczesnych produktów o zwiększonej zawartości białka:
- do produkcji napojów (w formach płynnych i instant) na bazie innowacyjnej wody o wysokiej zawartości protein
- neutralne w smaku chrupki proteinowe w dwóch rozmiarach i kolorach do batonów, mieszanek płatków, pralin, produktów mlecznych i produkty typu meal replacement
- specjalny, odporny na temperatury proszek białkowy, typu WPC, pozwalający zachować technologie i wdrożone procesy produkcyjne w produktach takich jak lody, wypieki słodkie i słone, jako dodatek do płatków i wszelkich mieszanek instant
Wybór wyciągów roślinnych (suche i płynnych) od wyselekcjonowanych producentów dla wyrobów farmaceutycznych, suplementów i produktów spożywczych:
- ekstrakty roślin standaryzowane i full spectrum
- przebadane klinicznie surowce naturalne
- ekstrakty konwencjonalne i ekologiczne
- dedykowane mieszanki przygotowane zgodnie z formułą klienta
Nasza oferta obejmuje również stale poszerzaną gamę dodatków spożywczych o wszechstronnym zastosowaniu:
- posypki i dodatki do piekarnictwa, cukiernictwa, lodów, deserów i innych, w różnych formach i wersjach, w tym wegańskiej
- surowce suszone jak owoce, warzywa, duży wybór płatków instant oraz naturalnych sposobów słodzenia, alternatywnych dla cukru
- inne surowce i dodatki, zgodnie z oczekiwaniami klienta
Zachęcamy do rozmów na temat Państwa koncepcji produktowych pod kątem doboru właściwych, efektywnych kosztowo surowców zarówno zgodnie z powyższym portfolio jak i wg Państwa indywidualnego zapotrzebowania.