Linie i urządzenia do produkcji z kęsów ciasta o wysokiej wydajności; w pełni zautomatyzowane systemy piekarnicze obejmujące miksery, dzielarki, zaokrąglarki, formierki, systemy garowania i wypieku, spirale chłodzące, krajalnice i systemy dystrybucji oraz pakowania i załadowywania koszy lub pojemników.
Chleby foremkowe, bułki, bułki do hamburgerów, bagietki, wszelkiego rodzaju pieczywo, muffinki oraz inne produkty niestandardowe.
Kompletne, zintegrowane automatyczne linie technologiczne i pojedyncze urządzenia produkcyjne do produkcji ciasta ze wstęgi, formowania, wykrawania, nacinania, dozowania i posypywania etc.
Dla świeżych i mrożonych produkcji o wysokiej wydajności, a także typu artisan: ciasta i ciastka (z nadzieniem i bez), pizza i flat bread, przekąski, ciasta francuskie i półfrancuskie, drożdżówki, chleby, bagietki, bułki o różnych kształtach, bułki do hot-dogów i hamburgerów, ciabatty, pierogi, uszka, paszteciki i inne.
Automatyczne systemy transportowania, przechowywania, odważania oraz dozowania mikro i makroskładników dla proszków i płynów.
Automatyczny rozładunek z cystern, big-bagów, pojemników i worków z zastosowaniem systemów identyfikacji surowców oraz kontroli potencjalnych zanieczyszczeń w systemie, wraz z wykrywaniem i oddzielaniem metali; dostępność integralnych opcji CIP.
Możliwość rozbudowy systemu o elementy ekstrakcji i fluidyzacji, otwarty system software dla bieżącego wprowadzania i uaktualniania receptur.
Specjalistyczne rozwiązania procesowe w zakresie mieszania, temperowania, napowietrzania, krystalizacji oraz dozowania kremów, nadzień, galaretek, nabiału, marshellow i innych mas w przemyśle spożywczym.
Linie do produkcji tradycyjnych i nowoczesnych przekąsek ekstrudowanych w oparciu o procesy ekstruzji wysokiego i niskiego ciśnienia, a także różnego rodzaju formowania, cięcia drutem, cięcia rotacyjnego etc.
Oferowane systemy i urządzenia dają możliwość produkowania zarówno tradycyjnych paluszków, ale również bardziej nowoczesnych form snacków takich jak paluszki nadziewane, szerokiej gamy precle, ciasteczka, herbatniki miękkie i twarde, krakersy czy chrupki i przekąski w nowych odsłonach.
Przemysłowe, energooszczędne piece tunelowe (modułowe) z przeznaczeniem do wypieku różnego rodzaju produktów.
Systemy grzania pośredniego i bezpośredniego, możliwość wytwarzania pary; płyty kamienne, stalowe lub siatka.
Indywidualne konfiguracja budowy i parametrów pieca w oparciu o docelowe parametry produktu.
Załadunek i rozładunek z pieca, automatyczne i półautomatyczne transportowanie, buforowanie i składowanie tac piekarniczych.
Młyny kulowe batchowe i w tchnologii ciągłej do różnego rodzaju słodkich mas, kremów, czekolad.
Maszyny dla przemysłu czekoladowego przeznaczonych do formowania i dozowania czekolady o różnych kształtach takich jak tabliczki, batony oraz praliny z pysznymi nadzieniami w postaci orzechów, owoców czy karmelu.
Kompleksowa koncepcja dla piekarnii przemysłowych w oparciu o AI pozwalająca na znaczną redukcję kosztów odpadów i najbardziej efektywną kontrolę jakości wyrobu gotowego po wypieku pieczywa.
Automatyczne systemy dozowania i mieszania dla różnego rodzaju mas i ciast oraz wyrabiania i fermentacji ciasta w technologii ciągłej, dla uzyskania stałej i w pełni kontrolowanej jakości produktów.
Elementy mieszające dopasowane do najbardziej wymagających produktów.
Kontrolowany powrót masy/ciasta (rework) pozwalający uzyskać efektywność procesu i niezmienioną jakość produktu.
Wszelkie produkty piekarnicze i cukiernicze, batony musli, batony typu raw, batony proteinowe i inne.
W oparciu o nasze wieloletnie doświadczenie w realizacji tradycyjnych i innowacyjnych projektów przemysłowych na rynku polskim współpracujemy z naszymi klientami opracowując dla nich nowości produktowe oraz dobór linii i urządzeń, dzięki czemu zyskują oni poszerzone portfolio i efektywne kosztowo, elastyczne rozwiązania produkcyjne.
Zapraszamy do kontaktu i omówienia Państwa indywidualnego projektu i założeń inwestycyjnych.